AKTIVNOSTI 2021. GODINE

PROVEDENE HUMANITARNE AKCIJE

Tokom studenog i prosinca 2021. godine provodili smo dvije humanitarne akcije. Hvala svima na sudjelovanju!

Prikupljali smo dekice, igračke i zdjelice za naše najdraže prijatelje.

Prikupljali smo igračke koje će usrećiti djecu na liječenjima ili pregledima u bolnicama.

RADIONICA PISANJA ŽIVOTOPISA I POKRETANJA VLASTITOG STARTUPA

13. studenog 2021. godine smo s prijateljima iz Solve Studija održali odličnu radionicu u kojoj smo naučili kako napisati dobar životopis, što staviti u životopis, a što ne, što je poslodavcima bitno i kako se istaknuti u masi. Osim toga, naučili smo što je i kako pokrenuti vlastiti startup, koliko je potrebno početnog kapitala i kome se obratiti s idejom! Hvala Grgi i Renati!

RADIONICA FINANCIJSKE PISMENOSTI

U petak, 22. listopada, održana je prva radionica Financijske pismenosti u sklopu Medijske pismenosti. Hvala svima na dolasku!

PRAVA I OBVEZA VOLONTERA

Zbog povećanja broja članova u Udruzi, 16. listopada predstavili smo prava i obveze volontera te popunili potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje.

Većina volontera Udruge već je prisustvovala edukaciji o Menedžmentu volontera, no ponovili smo što su to kompetencije, potvrda o volontiranju, kako se popunjava Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje te na što sve osoba kao volonter ima pravo, ali i koje su njene obveze.

PRVI PLESNI PETAK

15. listopada odradili smo prvi plesni petak u Prostoru za mlade!

(ZA)PLEŠIMO (ZA)JEDNO

Naš projekt (Za)plešimo (za)jedno uspješno je proveden. Sjajno smo se proveli s umirovljenicima iz Matice umirovljenika koji su radosno i s voljom podučili i zaplesali s okupljenim sudionicima! Hvala svima na dolasku i podršci!

OBILJEŽAVANJE TJEDNA FILANTROPIJE

Proveli smo kratku edukativnu radionicu i pogledali informativni video o tjednu koji smo počeli održavati - Europski dan filantropije i zakladništva. Prezentacija je provedena u jednom dinamičnom volonterskom okruženju iskustva i mladosti u Prostoru za mlade.

Filantropija, iako se često upotrebljava u smislu aktivnosti, zapravo se odnosi na načelo prema kojem se djeluje. U tom smislu filantropija je načelo čovjekoljublja, dobrotvornosti i dobrohotnosti. Cilj filantropskog djelovanja jest dobro drugoga ili mnogih, neovisno o vlastitom uspjehu ili koristi.

Ove godine, kao i prethodne, promovira se i virtualna izložba o povijesti filantropije u Hrvatskoj na temelju ranije prikupljenih informacija/materijala - pogledajte informativni video i upoznajte se sa time što leži u pojmu filantropija!

*Promičemo volonterstvo u sklopu projekta "Volonterski centar Kupa" kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.